Rolluiken

Rolluiken staan bekend om de zonwering, maar doen veel meer dan dat.  Rolluiken weren de zon, het licht, de warmte en kou, het geluid, de inkijk en inbrekers. Ze verhogen het wooncomfort én uw veiligheid. Afhankelijk van uw behoeften kunt u de lichtinval, geluidsisolatie en warmte/koude werking regelen met één druk op de knop. Een koele slaapkamer in de zomer. Met een gerust gevoel op vakantie. En een lagere energierekening. Rolluiken zijn multifunctioneel. De door ons toegepaste rolluiken zijn van het Merk Heroal. Afhankelijk van uw wensen worden verschillende typen lamellen toegepast.

Materiaal

Kast, geleiders en lamellen zijn van een hoogwaardige kwaliteit aluminium en daardoor onverwoestbaar en volledig weerbestendig. Er is gekozen voor isolerende dubbelwandige aluminium profielen met een dubbele laklaag. Ook is staal mogelijk voor een extra sterk rolluik.

Bediening

De Heroal rolluiken worden bediend d.m.v. band of koord. De bediening bevindt zich vanwege de veiligheid altijd binnen. De laatste jaren worden steeds vaker Heroal rolluiken geplaatst met elektrische bediening.

Wanneer u kiest voor een electrische bediening wordt deze standaard geleverd met een schakelaar.Optioneel is een afstandsbediening (per motor of een combi-afstandsbediening voor vier Somfy motoren).

Techniek

Vanuit een sterke bak rolt, via geleiders, een pantser van in elkaar gehaakte lamellen. De lamellen zijn dubbelwandig en 100% volgeschuimd, voor stevigheid en isolatie. Heroal rolluiken worden standaard voorzien van stevige ophangveren, waardoor het van buitenaf opduwen van het rolluik onmogelijk is. Tevens worden al onze Heroal rolluiken voorzien van arreteerblokjes aan de zijkanten van het pantser.

Inbouw

Standaard bouwen we het rolluik in het boeideel (voorzijde dak van dakkapel). Optioneel kunnen we het rolluik inbouwen zodat de hele bak uit het zicht wordt geplaatst. Om eventueel altijd nog technisch onderhoud te kunnen plegen, maakt Dak- en Woningcentrum gebruik van de meest recente technieken om dit praktisch goed op te lossen.

 Model en vormgeving

De kast of bak is meestal mooi afgeschuind voor een betere lichtinval.
Modern en elegant zijn de nieuwe ronde kasten.
(Let op: ronde kasten alleen leverbaar in 16,5 – 18,0 en 20,5 cm)

Maatvoering

  • de kast is minimaal 13,7 cm en maximaal 20,5 cm
  • de kast is standaard aan de voorzijde afgeschuind
  • de lamellen zijn 42 mm hoog
  • maximale breedte is 350 cm, uit 1 stuk
  • maximale hoogte is 290 cm
  • Gekoppelde rolluiken (2 in 1) zijn ook mogelijk.

Heroal kleuren

Uiteraard zijn de rolluiken in alle gebruikelijke RAL kleuren verkrijgbaar. U kunt ook kiezen voor een kleurcombinatie, zodat de bak aansluit bij de kleur van het boeideel van uw dakkapel en het pantser met de geleiders gelijk zijn met uw kozijn kleur.