Nokverhogingen

Een nokverhoging is een specialiteit van Dak- en Woningcentrum. Sommige woningen hebben door een dakhelling van rond de 30 graden te weinig hoogte om er te kunnen staan. Met een dakkapel heb je dan alleen een oplossing voor een beperkt deel van het dak. Een nokverhoging of verlegde nok dakkapel biedt dan uitkomst. Dit is een meer ingrijpende aanpassing aan de woning waarvoor altijd een vergunningsaanvraag en sterkteberekening moet worden uitgevoerd.
Onze prefab nokverhogingen kunnen geheel naar wens worden samengesteld. U kiest de afmetingen, de gebruikte materialen en de kleuren die passen bij uw woning. Dak- en Woningcentrum zorgt voor de rest. Inclusief (verplichte) vergunningaanvraag en constructieberekeningen indien gewenst.

U wenst en wij maken, dat is de slogan van Dak- en Woningcentrum. Onze prefab nokverhogingen zijn er in 2 soorten:

Enkelzijdige nokverhogingen, ook wel verlegde nok dakkapellen genaamd.

Deze nokverhogingen worden aan één zijde van de woning uitgevoerd. Hierdoor wordt de nok naar die zijde doorgetrokken en wordt er vaak een verhoging over de hele breedte van het dak gerealiseerd. Hierdoor wordt een zolder waarin niet gestaan kon worden opeens een praktische ruimte.

Dubbelzijdige nokverhogingen, ook wel dakopbouw genaamd.

Deze nokverhogingen worden aan beide zijden van de woning uitgevoerd. Hierdoor komt er nog veel meer leefruimte beschikbaar. De oude dakpannen worden ook hierbij weer verwerkt voor het nieuwe dak. Doordat deze constructie nog zwaarder is en veel impact heeft op de oude dakconstructie, is inschakelen van een specialist zoals Dak- en Woningcentrum sterk aan te raden.

Kosten nokverhoging.

Nokverhogingen hebben door hun functie vaak een bredere afmeting vanaf 3 meter, maar kunnen ook voor de totale dakbreedte worden geproduceerd. Een gemiddelde enkelzijdige nokverhoging kost zo’n 25% meer dan een dakkapel met vlak dak. Een dubbelzijdige nokverhoging kost uiteraard meer omdat hier sprake is van dubbel zoveel kozijnen en ramen.

Optisch zijn dubbelzijdige nokverhogingen soms wat minder fraai, maar daar krijgt u dan wel veel nuttige ruimte voor terug. De uiteindelijke prijs is uiteraard afhankelijk van model, indeling, kozijnen, materialen en dakhelling. Daarbij kan het geheel nog eens afgewerkt worden met screens, rolluiken, binnenzonwering, aftimmering, etcetera. De totale investering lijkt veel, maar uw huis wordt er tegelijk ook veel meer waard door terwijl u dagelijks geniet van de extra ruimte.

Nokverhogingen van Dak- en Woningcentrum, licht en betrouwbaar!

Onze SunnyLUX nokverhogingen worden in onze eigen fabriek geproduceerd onder constante droge omstandigheden. Heel wat anders dan een dagenlange productie bovenop uw dak terwijl deze onbeschermd is voor wind en regen. Op de dag van plaatsing brengen wij de nokverhoging naar u toe, brengen hem aan en laten u een halve dag later achter met een zee aan extra ruimte en comfort. Indien u dit wenst voeren we ook nog eens al het afval af of verwijderen een eventuele oude dakkapel of verplaatsen een dakvenster. U bent klant en u bepaalt binnen de grenzen wat mogelijk is volgens vergunningsregels.

Eigen fabriek

DSCI0742Onze dakkapellen worden in onze eigen fabriek geproduceerd onder constante droge omstandigheden. Heel wat anders dan een dagenlange productie bovenop uw dak terwijl deze onbeschermd is voor wind en regen.

Op de dag van plaatsing brengen wij de dakkapel naar u toe, brengen hem aan en laten u een halve dag later achter met een zee aan extra ruimte en comfort. Indien u dit wenst voeren we ook nog eens al het afval af of verwijderen een eventuele oude dakkapel of verplaatsen een dakvenster. U bent klant en u bepaalt binnen de grenzen wat mogelijk is volgens vergunningsregels.